advertentie Banner SNLR.nl

RIVM: opnieuw 36 coronapatiënten naar ziekenhuis

In onze regio zijn in de afgelopen 24 uur 36 nieuwe COVID-19 patiënten overgebracht naar ziekenhuizen. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM.

Het totaal aantal ziekenhuisopnames als gevolg van de coronacrisis voor onze regio staat daarmee op 446. Het gaat hierbij om inwoners van onze gemeenten die in ziekenhuizen zijn opgenomen. Dat kunnen dus ziekenhuizen door heel het land zijn. Bovendien zeggen deze cijfers niks over hoeveel mensen inmiddels ontslagen zijn uit het ziekenhuis, of juist weer terug zijn gekomen na eerder ontslag.

Regio: Meierijstad plus twaalf
Per donderdag 2 april betekent dit dat er 65 inwoners uit Bernheze in een ziekenhuis hebben gelegen of liggen vanwege het coronavirus. Dat waren er op dinsdag nog 61. Voor het naastgelegen Oss is het aantal ziekenhuisopnames ook gestegen, van 78 naar 86. De provinciehoofdstad telt inmiddels 72 inwoners die in het ziekenhuis zijn (geweest) vanwege corona, 3 meer dan dinsdag.

Voor Uden, Landerd en Meierijstad is de situatie helaas niet veel anders; ook daar is het aantal in het ziekenhuis opgenomen COVID-19 patiënten gestegen. In Uden van 69 naar 77, in Landerd van 21 naar 22 en in Meierijstad was de grootste stijging. Daar kwamen er twaalf bij en steeg de teller van 112 naar 124.

Landelijk: 166 nieuwe sterfgevallen
Landelijk zijn op dit moment minimaal 14.697 mensen besmet met het virus, 1083 meer dan 24 uur geleden. Daarvan hebben gelegen of liggen 5.784 mensen in het ziekenhuis, een toename van 625 patiënten. Er liggen 1190 mensen op de intensive care, ongeveer veertig meer dan woensdag rond deze tijd.

Inmiddels zijn 1339 mensen aan (de gevolgen van) het virus overleden, een toename van 166 sterfgevallen.