RKKSV viert 70-jarig jubileum

Voetbalclub RKKSV uit Kruisstraat viert zaterdag 7 september een jubileum. Buurman OJC Rosmalen wilde de oprichting van de club zeventig jaar geleden nog tegenhouden. 

De club ontstond vlak na de Tweede Wereldoorlog in 1947 toen een aantal mannen in café Kouwenberg de handen ineen sloegen. Met 25 spelers was de vereniging geboren,  de eerste wedstrijd werd met 6-2 gewonnen van Heeswijk. In 1949 werd de vereniging officieel toegelaten bij de KNVB, de nationale voetbalbond. Voetbalclub OJC uit buurdorp Rosmalen probeerde dit nog te dwarsbomen omdat de vereniging bang was dat het eigen belang in geding kwam.

In de beginjaren moest RKKSV het doen met een stal als kleedruimte en een modderpoel als veld, maar de prestaties leden daar niet onder want in het seizoen 1956-1957 werd het eerste elftal kampioen, een kunstje dat de club niet meer kon herhalen in de toekomst. Begin jaren zeventig moest de club uit Kruisstraat verhuizen en vestigde de vereniging zich op sportpark de Eikenhage.

Op datzelfde sportpark viert de club op zaterdag 7 september het jubileum. Overdag tussen 13:00 en 16:00 uur zijn er allerlei activiteiten voor de jeugdleden zoals een disco, stormbaan en een springkussen.

‘s Avonds is er een feestavond voor de volwassen leden van de club uit Kruisstraat. Voor de feestdag dienen leden zich aan te melden. Ruim tweehonderd leden hebben dit al gedaan.

advertentie

Lees ook deze artikelen