advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Rob (60) uit Rosmalen: "Als anderen het goed hebben, dan heb ik het zelf ook goed"

Rob (60) leerde al vroeg in zijn leven om te delen. Die eigenschap is hij nooit kwijtgeraakt. Maar hoe helpt hij anderen in coronatijd?

“Ik heb altijd zo de gedachte van ‘als anderen het goed hebben, dan heb ik het zelf ook goed’. Dat nam ik mee van thuis. We hadden het niet zo breed in een groot gezin. We moesten alles delen. Tot mijn veertiende jaar ging ik nog televisie kijken bij de buren omdat wij er zelf geen hadden. Ik kan me daarom goed inleven in iemand die het minder heeft.

Chauffeur

Waar anderen zeggen dat iemand maar door had moeten leren, geef ik diegene liever het voordeel van de twijfel. Je hebt het af en toe gewoon niet voor het zeggen in je eigen leven. Sommigen hebben het hard te halen. Bijvoorbeeld je bent chauffeur en breekt jouw beide armen en voeten. Dan is dat baantje dat je harstikke leuk vindt niet meer mogelijk.

Ik beweeg me op sociaal maatschappelijk gebied dan ook op veel fronten tegelijkertijd. Maar nu is dat heel lastig. Het sociale leven is stil komen te liggen. Je ziet elkaar niet en zoekt elkaar veel minder op. Als je vijf keer een Zoom meeting hebt gehad dan ben je er onderhand ook wel klaar mee.

Hulpsint

Ik mis het gedoe van mijn dagelijks leven. Maar in plaats van klagen, probeer ik er wat aan te doen. Vorige week kocht ik chocoladeletters en deelde die als hulpsint uit aan mensen die eenzaam thuis zitten of die het moeilijk hebben door corona. En over het algemeen probeer ik tijdens mijn wandelingetjes even aan te bellen en een praatje te maken.

Of er tips zijn voor het maken van een praatje? Ik weet het niet. Ik maak makkelijk contact. De een kan dat beter dan de ander. Gelukkig ben ik lang niet de enige in mijn buurt. Het beste dat je kan doen, zeker nu, is laten horen dat je er bent.”

Wie zijn we? Wat drijft ons? Wat houdt ons bezig? Op zoek naar antwoorden gaat Dtv iedere week in gesprek met mensen uit onze regio en brengen we de verhalen #vanhier.