advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Puck van den Berg (D66)

Rob Jetten (D66) sport met Moustafa Makhlouf: 'Een inspirator voor velen'

Landelijke politieke partijen weten Den Bosch deze week goed te vinden. Na het bezoek van PvdA-leider Lilianne Ploumen aan de binnenstad afgelopen zondag, is Rob Jetten (D66) woensdag te vinden bij een sportschool, waar hij zich in het zweet werkt met Moustafa Makhlouf.

De Bossche personal trainer verdient volgens de Udense Jetten een bezoekje. "Hij is hier inmiddels een beroemdheid. Hij zorgt er op een mooie manier voor dat mensen met een geestelijke- of fysieke handicap óók op een leuke manier kunnen sporten. Een inspirator voor velen."

Lees verder onder de reportage

Makhlouf won in oktober 2020 de Toegankelijkheidsprijs van de gemeente Den Bosch voor zijn werk met gehandicapten. "Dat heeft meneer Jetten denk ik ook gezien, haha!", zegt de goedlachse trainer. "Ik hoop dat hij zo nog een sportrondje met ons mee doet." Jetten stelde niet teleur en werkte zich woensdagochtend flink in het zweet.

Zwaargetroffen geboortestad

Het bezoek aan Den Bosch voelt volgens Jetten als thuiskomen. "Het is sowieso fijn om weer campagne te voeren en zeker in Brabant, als iemand die is opgegroeid in Uden." 

Het afgelopen jaar volgde de nummer twee op de D66-kieslijst de ontwikkelingen in 'zijn' dorp naar eigen zeggen op de voet. "Ik heb zelf ervaren hoe erg corona in Uden was. Bekenden hebben het virus gekregen en zijn overleden. Je zag hoe ziekenhuis Bernhoven echt heeft moeten strijden."

Klimaat

Voor de 33-jarige Jetten is dit zijn tweede verkiezingscampagne. In zijn tijd als D66-frontman maakte hij van het klimaat zijn meest prominente onderwerp. Zodanig zelfs, dat hij bij collega-kamerleden te boek kwam staan als 'klimaatdrammer'.

De Udenaar is niet bang dat zijn boodschap verloren zal gaan, nu hij geen posterboy meer is en minder in de belangstelling staat. "Gelukkig vindt Sigrid Kaag (de lijsttrekker van D66) klimaat nét zo belangrijk als ik."