De Leijgraaf ziet minder aanmeldingen horecaopleidingen
De Leijgraaf ziet het aantal aanmeldingen voor horecaopleidingen teruglopen. Reden: de coronacrisis. Studenten zien te weinig perspectief om op dit moment te starten met een horeca gerelateerde opleiding.
Bij De Leijgraaf hopen ze dat studenten zich niet laten weerhouden. “Studenten gaan gemiddeld twee jaar bij ons naar school. Als die studenten afstuderen zijn we drie jaar verder. Waarschijnlijk is er tegen die tijd geen lockdown meer omdat corona dan stabiel is”, zegt Jolanda van Kessel, regiodirecteur bij De Leijgraaf.
Kijken naar lange termijn
Middelbare scholieren moeten dus niet naar de korte maar juist lange termijn kijken. Enkele eerstejaars lijken daar gehoor aan gegeven te hebben. “Het komt toch weer goed. Als alles voorbij is kunnen we weer uiteten. Bovendien blijven de restaurants aan huis bezorgen. Dus de koks en gastvrouwen blijven altijd nodig”, zegt Marron van Grunsven, student
“Op mijn vorige opleiding heb ik ook voor horeca gekozen. Bij deze keuze dacht ik ‘ik ga gewoon doorzetten’. Ook al is het moeilijk in deze tijd”, klinkt het positieve geluid van student Mirthe Verhoeven.