advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

'Klimaat moet rode draad verkiezingen worden'

Klimaatactivisten hebben vrijdagochtend een rode draad opgehangen voor het stadhuis in Den Bosch. De milieuorganisaties willen hiermee aandacht vragen voor het klimaat en willen hiermee benadrukken dat het klimaat de rode draad moet worden bij de volgende verkiezingen.

Vrijdagochtend hingen een aantal klimaatactivisten voor het stadhuis een rode draad met daaraan persoonlijke boodschappen van mensen uit het hele land. Met onder andere de tekst: 'als het klimaat voor je neus staat, ben je te laat'. 

“Wij willen dat onze gezamenlijke miljarden worden geïnvesteerd in een groene toekomst, en niet in bedrijven die de klimaatcrisis verergeren,” vertelt Henny Willems namens Operatie Klimaat van Milieudefensie. 

De organisaties hadden ook lokale politici uitgenodigd en een enkeling kwam naar de actie toe. Zo was wethouder Ufuk Kâhya van GroenLinks er om met de activisten te praten. Partijleden van D66 en de Bossche Groenen waren ook te vinden bij het stadhuis.

De actie werd georganiseerd door de Operatie Klimaatgroep Den Bosch van Milieudefensie in samenwerking met Grootouder voor het Klimaat Den Bosch en Extinction Rebellion Den Bosch.