Heren MHC Oss tegen Rood-Wit in play-offs

De hockeyers van MHC Oss nemen het in de eerste ronde van de play-offs woensdag op tegen Rood-Wit uit Aerdenhout. Bij winst treft de ploeg HC IJsseloever uit IJsselstein.

Rood-Wit werd tweede in poule A van de Eerste Klasse. Omdat MHC in een andere poule zat, is er in Oss weinig bekend over de tegenstander. "Het niveau van het hockey in die regio is van oudsher hoger. Het zal een knokploeg zijn, met een hoog schakelniveau", vertelt trainer Robbert Wuisman. Omdat MHC de beste nummer twee werd, heeft het als voordeel dat het de tweede wedstrijd thuis speelt. "We zitten in het zelfde schuitje de laatste weken. We hebben allebei onze laatste wedstrijden weten te winnen."

De eerste wedstrijd voor promotie naar de Overgangsklasse is woensdag om 20.30 uur. Komende zaterdag om 15.00 uur wordt de return gespeeld in Oss. MHC moet twee wedstrijden winnen om door te gaan, bij een gelijkspel wordt er zondag een beslissingsduel gespeeld in Oss. Mochten de heren verder gaan, dan speelt het volgende week minimaal twee wedstrijden tegen HC IJsseloever uit IJsselstein (Utrecht). Als ook dat team wordt verslagen, komt MHC volgend seizoen uit in de Overgangsklasse.

advertentie

Lees ook deze artikelen