Rosmalen in Beweging met maand verlengd vanwege ‘erbarmelijk’ slecht weer

De actie Rosmalen in Beweging – die aanvankelijk alleen in mei zou plaatsvinden - is met een maand verlengd. Reden daarvoor zijn de weersomstandigheden.

Die zijn volgens de organisatie namelijk ‘erbarmelijk slecht’ geweest. “De organisatie van ‘Rosmalen in Beweging’ heeft besloten om de actie te verlengen tot en met 30 juni. Zo biedt het wandelaars en fietsers alsnog de mogelijkheid om er op uit te trekken.”

Rosmalen in beweging is een actie waarbij inwoners van Rosmalen zich inzetten voor horecaondernemers en winkeliers in het dorp. Dit doen ze door wandel- en fietstochten te maken in en rondom het dorp. De actie zou alleen van 5 tot 25 mei worden gehouden, maar daar komt nu dus verandering in.

'Droge perioden'

De organisatie heeft goede hoop dat er in juni meer wandelaars en fietsers aan de actie mee kunnen doen. “Volgens diverse weerstations verwacht men meer zon en droge perioden die het wandelen en fietsen mogelijk zouden moeten maken zonder een ‘nat pak’ te behalen. De wandelschoenen kunnen dus alsnog aan en de fiets mag eindelijk van stal.”

Begin mei maakte Dtv Nieuws een reportage over de actie Rosmalen in Beweging.