Rosmalen komt in beweging en zet zich in voor de horeca: 'Dan is de cirkel weer rond'

Inwoners van Rosmalen zetten zich van 5 tot 25 mei in voor horecaondernemers en winkeliers in het dorp. Dit doen ze door wandel- en fietstochten te maken in en rondom het dorp.

De vele verenigingen in het dorp willen op deze manier iets terugdoen voor de lokale ondernemers en zijn daarom het initiatief gestart. Meer dan veertig verenigingen doen al mee.

Leander Pennings een van de initiatiefnemers van Rosmalen in beweging vindt het belangrijk dat inwoners zich inzetten voor de lokale ondernemers. “Het leuke is dat al het geld dat wordt opgehaald, geïnvesteerd wordt in activiteiten in het dorp, dan is de cirkel weer rond. Daarnaast is het natuurlijk goed om mensen weer in beweging te krijgen in deze tijd.”

(Tekst loopt door onder de video)Niet alleen de sportclubs in de omgeving doen mee. Zo zet ook het Rosmalens mannenkoor zijn beste beentje voor. “Ik vind dat iedereen iets moet doen en dus het Rosmalens mannenkoor ook”, vertelt Jim van Brakel, de pr-man van het koor.

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor één euro, waar ze een sjaal voor terug krijgen, zodat iedereen kan zien dat er deelgenomen wordt aan Rosmalen in beweging. Mensen kunnen zichzelf laten sponsoren voor elke wandeling of fietstocht die ze maken.

Routes

Mensen kunnen op eigen initiatief op pad, er zijn dus geen vaste tijdstippen waarop routes worden afgewerkt. “Er zijn tochten die vooraf zijn vastgelegd maar je mag ook de voordeur uitstappen en zelf een route bepalen”, aldus Pennings.

Tijdens het wandelen of fietsen is er ook een spelelement. Zo heeft iedere tocht een kleine quiz, waarmee prijzen gewonnen kunnen worden.