Rosmalens Belang pleit voor meer woningen in Nuland

Het gebied ten noordoosten van Nuland is uitstekend geschikt als locatie om meer woningen te bouwen. Dat vindt de partij Rosmalens Belang die wijst op de grote vraag naar woningen in het dorp.

In Nuland zijn bouwplannen voor het gebied Pelgrimsche Hoeve maar voor de toekomst is meer nodig, zo stelt Rosmalens Belang in een brief aan het college. Aan de noordoostkant van Nuland ligt nu een groot agrarisch gebied. Volgens de partij kan dit in aanmerking komen voor ‘een gestage en gezonde uitbreiding’ van het dorp. Het zou ook prima mogelijkheden bieden voor het openbaar vervoer. Rosmalens Belang denkt dan aan een eenvoudige treinverbinding (lightrail) tussen Den Bosch en Oss, waarbij wijken van Rosmalen, Kruisstraat, Nuland en Geffen beter ontsloten kunnen worden.

'Meer woningen en meer leefbaarheid'

“Een dergelijke uitbreidingslocatie zorgt niet alleen voor meer woningen, maar tegelijk ook voor meer leefbaarheid. Zo kunnen we beter inspelen op woningen voor jongeren en ouderen, waardoor de doorstroming op de Nulandse woningmarkt op gang komt. Een gestage groei van Nuland zorgt er eveneens voor dat het rijke verenigingsleven in Nuland voldoende aanwas blijft houden en ook winkels, horeca en onderwijs bestaansrecht blijft houden,” aldus Rosmalens Belang in een brief aan het college.