advertentie Banner SNLR.nl

Zo zag de kindervakantieweek in Nuland er eerder uit.

Rosmalens Belang wil andere subsidie kindervakantieweek

Raadslid van Rosmalens Belang, Roos van der Kallen, wil dat de kindervakantieweek op een andere manier gesubsidieerd gaat worden.

Hierdoor zou de toekomst van de kindervakantieweek beter gewaarborgd blijven.
“Vorig jaar heb ik aangegeven dat de subsidie van alle kindervakantieweken niet meer uit de wijk- en buurtbudgetten zou moeten komen. Maar uit een andere pot, zodat al die kindervakantieweken meer zekerheid hebben. Ik zie graag een bijdrage per kind, zodat er niet elk jaar naar subsidie gevraagd moet worden. Dit zorgt voor onzekerheid. De kindervakantieweek is zo belangrijk, die moet blijven bestaan”, zegt het raadslid.
 
Burgemeester van Den Bosch, Jack Mikkers, verzorgt de lunch op de kindervakantieweek in Nuland. Hiermee hoopt hij een boodschap uit te dragen. “Het zou mooi zijn als elke inwoner een beetje actief wordt als vrijwilliger bij een kindervakantieweek. Iedereen kan het; het gaat maar over een paar uur per week. Dit zorgt voor veel vreugde bij de kinderen. Daarnaast zorgt het voor een saamhorigheidsgevoel in de wijken of dorpen”, vertelt de burgemeester.
 
Een goed voorbeeld hiervan is Greet van Lijssel. Zij werkt al 29 jaar mee met de kindervakantieweek in Nuland. “De blije hoofden van de kinderen, daar doe ik het voor. Eigenlijk ben ik hier een manusje van alles. Samen met een vriendin verzorg ik de kleding voor de begeleiding. Ook zit ik in de commissie en doe ik nog veel meer”, vertelt de vrijwilliger.
 
Voor burgemeester Mikkers was het de eerste keer op de kindervakantieweek Nuland. Wel hielp hij voorgaande jaren al andere kindervakantieweken in de gemeente Den Bosch.