Rotte kies aan Osse Kruisstraat gaat eruit, appartementen op plek BP Gielis

Na vijftien jaar verpaupering aan de rand van het Osse centrum is het dan zover: het voormalig pompstation van BP Gielis aan de Kruisstraat gaat tegen de vlakte. Als de bouwval verdwenen is, komt er een appartementencomplex voor in de plaats.

Het voormalig benzinestation dat ook over een wasstraat beschikte, en in de volksmond bekend stond als de Pomp van Gielis, sloot al in 2006 de deuren. Sindsdien sneuvelde er een groot aantal nieuwbouwplannen. De zaak verpauperde, het terrein werd overwoekerd door onkruid. De gemeente liet op een gegeven moment kunstenaars de houten schotten waarmee het terrein was afgezet verfraaien met graffiti. 

Twintig appartementen

Het Osse bedrijf Van de Camp is donderdagochtend begonnen met de sloop van de resterende gebouwen op het perceel. Het terrein zelf is na het vertrek van het pompstation al schoon opgeleverd. Bouwbedrijf Van Gerven uit Mierlo gaat zodra de sloop voltooid is aan de slag met nieuwbouw. Op de plek van Gielis komt een complex van vier verdiepingen hoog met in totaal twintig appartementen. 

Hieronder een impressie van hoe het nieuwe complex eruit gaat zien.