advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Ruim 60.000 euro voor projecten voor jongeren in gemeente Uden

De gemeente Uden heeft voor volgend jaar een subsidiebedrag van 63.300 euro beschikbaar gesteld voor de projecten MC After School en JoinUs.

Beide projecten richten zich op de sociale zelfredzaamheid en het voorkomen van eenzaamheid bij jongeren tussen de 12 en 18 jaar.

Het idee om juist jongerenprojecten in de gemeente Uden extra geld te geven, komt voort uit overleg met verschillende instanties, vertelt wethouder Gijs van Heeswijk: “Samen met GGD, Ons Welzijn, Compass, GUUS beweegt je, Wegwijzer Jeugd, Vluchtelingenwerk en Novadic wordt jaarlijks een thema vastgesteld. Door alle partijen is aangegeven dat zij het belangrijk vinden dat er komend jaar extra aandacht wordt besteed aan jongeren tussen 12 en 18 jaar.”

Gezellig

Daarnaast komt er een fysieke plaats waar jongeren ‘gezellig samen kunnen zijn’ of ‘hun verhaal kwijt kunnen’. In januari 2021 wordt in het jongerencentrum MC aan de Loopkantstraat in Uden namelijk op vier schooldagen gestart met ‘MC After School’. Deze dagen worden georganiseerd door ONS welzijn en Compass. “Leerlingen tussen de 12 en 18 jaar kunnen na school langskomen voor een gezellig samenzijn, de jongeren kunnen hier hun verhaal kwijt, kunnen er terecht met al hun vragen en er is huiswerkondersteuning”, aldus de gemeente.

Stimuleren

Het project JoinUs – dat zich met name richt op eenzaamheid bij jongeren - wordt met een jaar verlengd. “Join Us is een succesvol project dat we graag willen voortzetten. We zien dat jongeren die zelf hebben deelgenomen aan Join Us, vaak zelf aan de slag gaan als vrijwilliger. Iets waar deze jongeren voorheen zelf niet aan gedacht of gedurfd hebben. En dat is een mooie ontwikkeling die we zeker willen stimuleren”, besluit Van Heeswijk.