Ruim zeshonderd bedankkaartjes voor huisarts uit Berghem die na 35 jaar met pensioen gaat

Huisarts Wim de Grauw uit Berghem behandelde de afgelopen 35 jaar honderden patiënten uit de regio. Maar daar komt nu een eind aan, want hij gaat met pensioen. Als dank kreeg hij meer dan zeshonderd kaartjes.

De Grauw had een goede band met zijn patiënten. Daarom stuurden zijn collega’s als verassing een leeg kaartje naar alle patiënten met het verzoek om een boodschap te schrijven. Een van hen is patiënt Nelly Driessen. “Dat idee vond ik zó leuk. Ik heb altijd een heel goede klik met hem gehad. Het kaartje was eigenlijk maar net groot genoeg om hem op papier te bedanken.”

In totaal ontving hij meer dan zeshonderd van deze kaartjes. De Grauw is enthousiast: “Als ik naar de brievenbus loop, dan liggen er wéér kaartjes op de deurmat. Het helpt me ook om toe te groeien naar het afscheid, want dat vind ik wel een hele stap.”

(De tekst gaat verder onder de video). 

Op de kaartjes staat een schaap afgebeeld, iets dat past bij De Grauw. Naast huisarts is hij namelijk ook schaapsherder. “Het is heel leuk om als mens en dier samen bezig te zijn met andere dieren op de hei. Dat geeft mij rust naast de hectiek die het vak huisarts vaak heeft. Daar kan ik even tot mezelf komen.”

Na zijn pensioen wil De Grauw vaker met zijn honden naar de hei, maar hij wil ook zeker meer tijd doorbrengen met zijn kinderen en kleinkinderen.