Ruime overwinningen voor Osse waterpoloclub Arethusa

De dames en heren van waterpoloclub Arethusa uit Oss hebben dit weekend allebei overtuigend gewonnen van een Gelderse tegenstander. De mannen waren in het eigen Golfbad met 24-10 beter dan Thetis uit Bemmel. De vrouwen wonnen in Wageningen met 10-3 van De Rijn.

Het was voor beide teams de tweede wedstrijd van het seizoen. De mannen voeren de ranglijst aan in de derde divisie. Het team van coach Wouter Daandels had heel de wedstrijd tegen Thetis de overhand. In de eerste periode liep Arethusa uit naar een 4-0 voorsprong. Na de pauze kwam Thetis terug door wat ongelukkige tegengoals, maar echt spannend werd het niet. In het laatste kwart voegde Arethusa negen goals toe aan de einduitslag: 24-10. Sjors van Riel was verantwoordelijk voor zes van de treffers. De koplopers gaan volgende week op bezoek bij Aquamigos in Waalwijk.

Een niveau hoger speelden de dames van Arethusa tegen het fysiek sterke De Rijn. Het team had de opdracht gekregen om slim te verdedigen en fysieke duels zo veel mogelijk te vermijden. Dat lukte goed, waardoor er veel ruimte was voor de counter. De gefrustreerde tegenstander uit Wageningen  pakte in de tweede periode een rode kaart na een grove overtreding op Martine van Onna. Vanaf dat moment liep Arethusa uit naar 3-10. Uitblinkers bij de Osse ploeg waren invallers  Femke Boersma en Chaneequa Kocken. Ondanks dat zij ook al een wedstrijd met dames 2 hadden gespeeld was er van vermoeidheid niets te merken. De dames spelen volgende week opnieuw uit, in Veldhoven bij Njord.