advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Runderen op Maashorst tijdelijk afgezonderd van publiek

De runderen op de Maashorst worden afgezonderd van publiek op een tijdelijke vangwei. Hiermee neemt de Maashorst maatregelen naar aanleiding van het incident van zondag waarbij een bezoeker werd aangevallen door een tauros.

"We nemen de situatie zeer serieus en beraden ons op eventuele verdere maatregelen. Voor ons staat de veiligheid van onze bezoekers voorop", zegt Hans Vereijken, voorzitter van het bestuurlijk regieteam de Maashorst. 

Het incident gebeurde zondag rond 16.00 uur in het begrazingsgebied aan de Karlingerweg. Volgens de politie werd een 63-jarige man op de Karlingerweg in Uden gespietst en enkele meters de lucht in gegooid door het dier. Hij is daarbij gewond geraakt. De Maashorst betreurt het incident en hoopt dat het slachtoffer snel en volledig herstelt. Om medeleven te tonen is het regieteam op zoek naar het slachtoffer en eventuele getuigen. 

Maandagochtend zijn beheerders te plekke gegaan om de kudde te observeren. Rangers worden ingezet om extra toezicht te houden. Zij hebben inmiddels een vermoeden om welk dier het gaat. Het dier wordt getest en bij verontrustend gedrag verwijderd uit de kudde. Ook zijn alle dieren die zich bevinden rondom de Karlingerweg op een tijdelijke vangwei gezet, afgesloten van publiek. "Zo verkleinen we eventuele risico's en kunnen we het gedrag van de dieren observeren."