Ruud neemt Ivo iedere week mee op de duofiets: 'Nu kan ik er weer uit'

Ivo Smits uit Den Bosch lijdt aan de zenuwaandoening MS, ziet slecht en kan er daardoor niet alleen op uit. Ruud van den Besselaar schiet te hulp met zijn eigen stichting. 'Hiermee kan ik Ivo uit zijn isolement halen.'

Wanneer Ruud om de hoek komt rijden barst het gesprek al los. Waar het over gaat? "Van alles. Het helpt dat Ruud en ik gezamenlijke kennissen hebben. Ruud is altijd koster geweest in de Sint Jan en ik heb altijd in het theater aan de Parade gewerkt, dus we hebben genoeg gespreksstof!"

Ruud en Ivo rijden op speciale duofietsen. Ivo wordt erop getild het enige wat hij vervolgens hoeft te doen is sturen. "Heerlijk, met mijn haren in de wind. Het is voor mij echt super", is Ivo lyrisch. Zoals Ivo zijn er meer, weet Ruud. En dus bedacht hij fietsmaatjes Den Bosch en vond hij in de duofietsen hét middel om jong en oud te verbinden.

Tekst gaat verder onder de video.

Vijf extra fietsen

Met de duofietsen kunnen op dit moment ruim 40 koppels op pad. Dat worden er meer, want de gemeente heeft de fietsmaatjes vijf extra fietsen cadeau gedaan. Dat betekent een verdubbeling van het aantal fietsen dat er nu is. Ruud is daar dolblij mee. "We willen op termijn in iedere wijk een fiets hebben en dit brengt ons een heel stuk dichter bij dat doel!"