SamenLoop voor Hoop Oss: 122.671,28 euro voor KWF

De SamenLoop voor Hoop heeft een eindbedrag van 122.671,28 euro opgeleverd.

De organisatie van het tweedaagse evenement waarbij verbinden centraal staat en geld wordt ingezameld voor KWF Kankerbestrijding, maakte dat eindbedrag zondagmiddag bekend tijdens de sluitingsceremonie.

Trotse voorzitter
"ik ben ongelofelijk trots op alle mensen die dit mogelijk hebben gemaakt. Wat een mooi resultaat, wat een prachtig evenement, wat een energie en wat een verbinding", aldus voorzitter Alphons Bakker van de organisatie van de SamenLoop kort na de sluiting zondagmiddag.

"Ik werd blij van alle verhalen van hoop die ik heb gehoord."

Alphons Bakker, voorzitter organisatie

"Alles is perfect verlopen, zonder incidenten en zo gemoedelijk." Absoluut hoogtepunt voor de voorzitter was de kaarsenceremonie. "Ik werd blij van alle verhalen van hoop die ik daar heb gehoord. En dan die sfeer met die lichtjes, het geluid werd gedoofd en de hele stad zo sprookjesachtig verlicht. Ik kon me er niet van losrukken en het kostte me echt moeite om naar huis te gaan zaterdagavond."

In totaal hebben zaterdag en zondag 1500 mensen meegedaan aan de 24-uurs wandelestafette voor het goede doel. Zij zijn zaterdagmiddag om twee uur gestart en 24 uur later gefinisht.

Aftellen naar het einde
Zo'n 500 kinderen liepen zondagmorgen 24 minuten over het parcours voor het goede doel en haalden daarmee bijna 16.000 euro binnen. De laatste seconden van de 24 uurs estafettewandeling werden hardop afgeteld op het grote podium op Terwaenen.

Tekst gaat verder na de tweet

Een uitgebreid verslag van deze SamenLoop voor Hoop Oss is vanaf morgen te zien op de tv- en social mediakanalen van Dtv Nieuws.

advertentie

Lees ook deze artikelen