advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Samenwerking voor nieuw theater De Lievekamp en 230 woningen aan Osse Raadhuislaan

De gemeente Oss, Theater De Lievekamp en Lister Buildings gaan samenwerken om de Raadhuislaan in Oss een nieuw aanzicht te geven. Als de plannen haalbaar zijn, komt er een nieuw theater en is er ruimte voor 230 nieuwe woningen.

Hiermee wordt invulling gegeven aan de plannen voor het vernieuwen van de Raadhuislaan, die al bestaan sinds 2016. Toen werd gesproken over de Oss Avenue als werktitel van het project. Theater De Lievekamp is vijftig jaar oud en vertoont steeds meer beperkingen. De groeiende kosten van groot onderhoud baren de directie van het theater zorgen. Daarom moet het theater vernieuwd worden.

Nieuw theater plus woningen

Het idee is dat mogelijk volgend jaar al het kantoorpand op de Raadhuislaan 4 wordt gesloopt. Daar wordt dan een nieuw theater De Lievekamp gebouwd waar ook de Muzelinck weer een plek krijgt. Als dat klaar is, gaat het oude theater tegen de grond en gaat Lister Buildings (de eigenaar van het pand Raadhuislaan 4) daar bouwen. Er wordt gedacht aan zo’n 230 woningen in verschillende categorieën verdeeld over verschillende bouwlagen. Verder is er ruimte voor commerciële en maatschappelijke initiatieven en moet ook het groen een impuls krijgen. Met de Rabobank wordt gesproken om ook een deel van dat terrein te kunnen betrekken bij de plannen.

Veel enthousiasme

De plannen werden dinsdagmiddag toegelicht door de wethouders Frank den Brok en Joop van Orsouw, directeur Coen Bais van De Lievekamp en Wim Boers van Lister Buildings. "Nieuwbouw aan de Raadhuislaan was voor ons altijd al de beste optie omdat we daar een meer dan sluitende begroting kunnen draaien. En op deze manier kunnen we blijven draaien terwijl het nieuwe theater wordt gebouwd", liet Coen Bais weten. Volgens Wim Boers was zijn pand, waar onder meer een huisartsenpost in zit, behoorlijk aan het verouderen. Omdat De Lievekamp hetzelfde probleem heeft, hebben beide partijen elkaar gevonden. "We kunnen een enorme kwaliteitsslag maken qua wonen, theater, parkeren en ook het groen. Het past bij de ambities die de stad Oss heeft en ook het bedrijf Lister", gaf Boers aan. 

Ook de wethouders zijn erg enthousiast over de mogelijkheden die ineens lijken te zijn ontstaan. "Hier komen eigenlijk drie individuele projecten ineens samen. Het is een grote kans", zei wethouder Van Orsouw. Het is voor Oss een erg groot project: "Als je dacht dat het Walkwartier een groot plan was, we hebben het hier over het dubbele aan vierkante meters cultuur en woningen", aldus wethouder Den Brok.

Om de plannen ook echt uit te kunnen voeren is een haalbaarheidsonderzoek opgestart. De uitkomsten worden op 1 juli 2021 verwacht.