Sanne en Job zitten gevangen in Peru door corona lockdown

Wat een mooie reis door Peru moest worden, is voor de Veghelse Sanne Galama en haar broer Job uitgedraaid op een catastrofe. Het land zit op slot en dus zitten ze de komende tijd vast in hun hostel. 

In Peru zijn deze week strenge maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Er geldt een reisverbod en de straten worden bewaakt door militaire troepen. "Ja, we zitten wel een soort van gevangen ja," vertelt Sanne. "Je mag in je eentje de straat op om essentiële boodschappen te doen of naar de apotheek te gaan, maar dan word je wel aangehouden en moet je laten zien waar je vandaan komt, wie je bent en wat je gaat doen." 

Reisverbod
De twee, die beiden in Den Bosch woonachtig zijn, zullen hun thuisfront de komende tijd moeten missen. Voorlopig geldt er namelijk een reisverbod binnen het land en aangezien ze nu duizend kilometer van Lima af zitten, kunnen ze niet zomaar op de luchthaven komen. De Peruaanse regering zou wel bezig zijn om repatriëringsvluchten te regelen, maar dat kan ook nog weken duren. 

"Ja, soms zakt de moed me wel in de schoenen. En als ik erover nadenk dat we hier misschien nog wel weken zit, word ik wel verdrietig. Maar we proberen er toch het beste van te maken. Uiteindelijk komen we wel thuis," aldus Sanne. 

advertentie

Lees ook deze artikelen