advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Sanne van Dijke naar de Olympische Spelen

Judoka Sanne van Dijke uit Heeswijk-Dinther vertegenwoordigt Nederland komende zomer op de Olympische Spelen in de categorie tot 70 kilogram.

Dat maakte de judoka dinsdag bekend. Voor de judoka, die vorige week nog het EK won in Portugal, worden het de eerste spelen.  Snel daarna bracht ook de judobond het nieuws naar buiten.

Voor Van Dijke was het spannend, want lange tijd was zij verwikkeld in een concurrentiestrijd met Kim Polling. Per gewichtsklasse mag er namelijk maar één Nederlandse judoka naar de spelen.  

“Zeg maar gerust ondoenlijk” vertelt Tjaart Kloosterboer van de selectiecommissie van de judobond over de keuze. “Ik heb in mijn carrière vaker in een positie gezeten om keuzes te maken, maar dit was de aller moeilijkste. Natuurlijk ben je als selectiecommissie altijd verzekerd van een goede keuze als je het hebt over de nummer 3 en 4 van de wereld, maar zo voelt dat vanzelfsprekend niet. Het is ongelooflijk wrang voor Kim dat we haar niet mee kunnen nemen naar Tokio.”

Het gewonnen EK heeft de keuze voor Van Dijke mogelijk de doorslag gegeven om haar naar de Olympische Spelen te sturen. “Als we kijken naar de resultaten zitten er na het hele kwalificatietraject geen significante verschillen tussen beide dames. Uiteindelijk hebben we - mede op basis van de input van coaches - het laatste gedeelte van het traject eruit gelicht. Dat is licht in het voordeel van Sanne.”

De Olympische Spelen worden gehouden in Tokio.