Santa Run moet Uden extra laten bruisen met Kerst

Rennende mensen in een kerstmanpak in het centrum van Uden. In de week voor Kerst zal dat het beeld zijn tijdens de eerste Santa Crash Course.

Vijf kilometer hardlopen met tussendoor vijftien obstakels en dat in een kerstmannenpak, dat is wat de Santa Run inhoudt. Het evenement is op zaterdag 18 december en vindt voor de eerste keer plaats in Uden.

De Santa Crash Course, die door het centrum, woonwijken en natuur loopt, moet voor een mooie kerstsfeer zorgen. “We willen Uden extra laten bruisen”, zegt Mirjam van Lamoen van communicatiebureau Clap dat de run organiseert.

 Volgens haar komt de sfeer duidelijker naar boven doordat de Santa Run ’s avonds in het donker plaatsvindt. In een met verlichting versierd centrum zorgt zo’n evenement dan voor extra gezelligheid, zo vindt Van Lamoen. “Het moet veel plezier geven voor een groot publiek.”

De organisatie is van mening dat de run voor iedereen toegankelijk is, of je nu sportief bent en veel hebt getraind of juist niet. Het gaat er ook niet om om de snelste te zijn. “Meedoen is belangrijker dan winnen. Wie als eerste over de finish komt krijgt een groot applaus. Wie als laatste komt trouwens ook.”