sc Heerenveen pas in slotfase voorbij TOP Oss, Noslin Osse uitblinker

TOP Oss heeft aardig partij geboden aan Eredivisieclub sc Heerenveen. Pas een paar minuten voor het einde schoot invaller Rodney Kongolo de Friezen naar een 3-2 zege in de oefenwedstrijd.

TOP Oss-coach Bob Peeters liet in het Friese dorp Langezwaag meer en meer zien van een mogelijke basisopstelling bij de start van het seizoen. De trainer koos voor een 4-3-3-formatie. Na balbezit in de openingsminuten voor TOP, scoorde Heerenveen al in de vierde minuut. Stanislav Shopov kreeg de vrijheid na een pass van Joey Veerman en zette de Friezen een-op-een met doelman Norbert Alblas op voorsprong.

TOP liet zich niet weerhouden van de achterstand en pakte het aanvallende spel van voor de goal weer op. Het was zeker niet onverdiend dat de Ossenaren in de 16e minuut op 1-1 kwamen. Uit een uitstekende voorzet van Trevor David kopte Tijjani Noslin fraai in de verre hoek achter Xavier Mous. In de 29e minuut was het weer Noslin die met het hoofd Mous wist te passeren. Ditmaal direct uit een corner. Vlak voor de rust tikte Alblas een vrije trap van Siem de Jong met een uiterste inspanning over de lat. 

Wie scoort de winnende?

Na de pauze drong Heerenveen meer aan. Een schot van afstand van Tibor Halilovic ging tegen het dak van het doel, 2-2. TOP liet even van zich spreken na het doelpunt. Aanvoerder Rick Stuy van den Herik miste op miraculeuze wijze. Daarna kreeg Heerenveen nog was open kansen, maar de ploeg van Johnny Jansen was wat onzuiver. Een opgestoomde Joshua Sanches leverde TOP zelfs nog de kans op de winnende op, maar hij wist voorin geen meegekomen aanvaller te bereiken.

Aan de andere kant werd een corner kort genomen. De voorzet richting de verre paal belandde voor de voeten van Rodney Kongolo, die uithaalde. Alblas zat er nog aan, maar kon een nederlaag niet voorkomen. Komende dinsdag staat voor TOP in Oss de stadsderby tegen O.S.S. '20 op het programma. De wedstrijd in het Frans Heesen Stadion is vrij te bezoeken, in achtneming van de anderhalvemetermaatregel.

Opstelling TOP Oss: Norbert Alblas; Trevor David, Jan Lammers, Lorenzo Piqué, Nicolas Abdat; Lion Kaak, Rick Stuy vd Herik, Jarni Koorman; Tijjani Noslin, Kyvon Leidsman en Stephen Buyl.