advertentie Banner SNLR.nl

Schermen bieden mogelijk perspectief voor terrassen

De horeca mag met ingang van 1 juni de terrassen weer openen. Reden genoeg voor optimisme bij de Bossche afdeling van Koninklijke Horeca Nederland.

Minister-president Mark Rutte vertelde woensdag tijdens zijn persconferentie dat op terrassen de anderhalve meter afstand te allen tijde moet worden gewaarborgd. Bernard Kuenen, die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in Den Bosch vertegenwoordigt, ziet nu in het nieuwe protocol van KHN - dat maandagavond naar leden is gecommuniceerd - een alternatief voor de anderhalve meter-regel.

“Dan ga je lezen en ben je blij verrast. We mogen vier mensen aan tafel hebben en het is zelfs zo dat er ook een schot tussen twee tafels mag. Dat biedt perspectief en ruimte voor horeca-ondernemers met terrassen”, klinkt Kuenen verheugd.

In die richtlijnen staat overigens vermeld dat de anderhalve meter-maatregel nog altijd zoveel mogelijk moet worden gehandhaafd, maar indien dat niet haalbaar is, een schot of transparant scherm tussen twee tafels ook voldoende is.

Overigens hebben de 25 veiligheidsregio’s afzonderlijk ook nog richtlijnen. Zij kunnen dus nog wel een stokje voor het protocol van de KHN steken.