advertentie Banner SNLR.nl

Scholen, kinderopvang, horeca en sportclubs dicht

Alle scholen, kinderopvang, horeca en sportclubs in Nederland gaan vanwege het coronavirus de deuren sluiten.

Dit gaat in ieder geval duren tot 6 april. Dat heeft het kabinet zondag besloten na overleg met onder meer het onderwijs en medisch specialisten.

Het nieuws werd op een persconferentie nader toegelicht door de ministers Bruno Bruins en Arie Slob. De sluiting van de scholen en opvang geldt niet voor kinderen van ouders die werkzaam zijn in de zogeheten vitale beroepen, zoals zorgpersoneel en politie- en brandweermensen. Volgens Slob wordt het in Nederland steeds moeilijker om de scholen draaiende te houden door leerkrachten die vanwege ziekte of uit voorzorg thuis blijven.

Voor leerlingen die dit jaar eindexamen doen, wordt gewerkt aan een oplossing, zo liet minister Slob weten. Hij vertelde ook dat de komende weken in Brabant onderzocht wordt hoe het precies zit met de besmettingskans voor jongeren.

Minister Bruins gaf aan dat de sluiting van horecagelegenheden en sportclubs zondagavond om 18.00 uur al ingaat. De sluiting geldt ook voor sauna's, coffeeshops en seksclubs.  Hij waarschuwde burgers om in de dagelijkse omgang met elkaar ook voldoende afstand te bewaren, zo’n anderhalve meter. Dit om de kans op verspreiding van het coronavirus verder te beperken.