Theater De Lievekamp

Schoolmusicals in De Lievekamp: “Dit gun je elk kind”

Veertien schoolmusicals, soms door een klasje van 7 leerlingen, soms een groep van 50. De opnames van de musicals op het toneel van De Lievekamp in Oss waren ‘precies wat ik had gehoopt’.

“Sommige kinderen die hier de zaal binnenkwamen, hadden nog nooit een theater van de binnenkant gezien. Als je ze dan vertelde dat Ali B. hier op hetzelfde podium heeft gestaan als zij, dan zag je ze zo ontzettend stralen.”

Aan het woord is Barbara Buljevic, het brein achter het initiatief van De Lievekamp. Het theater maakte in mei bekend dat ze haar toneel, geluid en licht beschikbaar wilde maken voor de opnames van eindmusicals. De shows werden op het toneel van De Lievekamp opgenomen zodat ze, volgens de richtlijnen van het RIVM, zonder publiek of op gepaste afstand bewonderd konden worden.

Best spannend

Zo’n grote lege theaterzaal kon soms best intimiderend zijn voor de kinderen. “Er was bijvoorbeeld één kindje echt een beetje bang en geïntimideerd door de lege zaal. Elke keer als hij dan op kwam, deden we gewoon het licht uit, zodat hij die lege stoelen niet steeds voor zich zag.”

Volgend jaar weer?

Buljevic raakt niet uitgepraat over het succes van de musicals en hoopt op een nieuwe ronde in 2021. “Maar er zijn wel andere dingen waar we rekening mee moeten houden, zoals de beschikbaarheid van onze zalen, en de kosten van ons personeel en materiaal. Misschien dat we hier volgend jaar gewoon een speciaal potje met geld voor moeten inrichten; maar als het aan mij ligt, doen we dit gewoon weer!”