advertentie Banner Trined

Verdachte schietpartij Uden in Vorstenbosch aangehouden

De politie heeft donderdagmiddag een 49-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij de schutter is van het schietincident op 30 augustus aan de Batenburglaan in Uden, waarbij kickbokstrainer Stef Müller om het leven kwam.

De Poolse man werd in een woning aan de Heuvel in Vorstenbosch aangehouden. De verdachte heeft geen vaste woon-of verblijfplaats in Nederland. Het onderzoeksteam heeft de afgelopen twee weken aan het onderzoek gewerkt wat er toe leidde dat een arrestatieteam de man gisterenmiddag in de woning kon aanhouden. De woning werd doorzocht op zoek naar sporen en bewijsmiddelen. Op de eerste etage van de woning werd ook een hennepkwekerij aangetroffen.

Twee verdachten

Eind augustus vond het schietincident plaats op de Batenburglaan in Uden en daarbij overleed een man. Later werd bekend dat het slachtoffer van de schietpartij de 53-jarige kickbokstrainer Stef Müller uit Mariahout is. De schutter ging na de schietpartij ervandoor.  In eerste instantie werd gedacht dat er één verdachte bij het incident betrokken was, maar later werd bekendgemaakt dat het om drie mannen gaat.

Twee van die mannen werden diezelfde avond nog opgepakt. Zij zijn later die week door de politie vrijgelaten omdat er onvoldoende redenen zijn om ze vast te houden.