advertentie Banner SNLR.nl

Scouting Heesch-leden doen hun opkomst digitaal

Stafleden van Scouting Heesch hebben een originele manier gevonden om toch iets te kunnen doen in tijden van corona. Maandagavond was er een digitale opkomst.

"Dan houd je de kinderen een beetje betrokken bij de club en de groep onderling in stand", vertelt staflid Niels Turlings van Scouting Heesch. Het stafteam van de groep jongens tussen 12 en 15 jaar zag op de Facebookpagina van Scouting Nederland een post met een aantal mogelijke initiatieven. "Het coronaspel vonden we direct tof."

De leden werden samengebracht in een whatsappgroep. Ze kregen twee uur de tijd om in totaal twintig opdrachten uit te voeren. Daarvan moesten ze foto- of videomateriaal maken en delen met de groepsgenoten. Voor iedere goed uitgevoerde opdracht kregen de kinderen punten. Er zaten enkele hilarische opdrachten bij in het teken van de actualiteit. De scouts moesten bijvoorbeeld zo origineel mogelijk met wc-rollen op de foto, een ode brengen aan een familielid en twintig seconden op muziek hun handen wassen.

Fanatiek
Ook de stafleden van de gidsen, meiden in dezelfde leeftijdscategorie, sloten zich aan bij het initiatief. "De meiden waren kei fanatiek", zegt staflid Thomas van Nistelrooij. "Het is voor de kinderen fijn dat je op deze manier toch iets te doen hebt. En ook de ouders zien dat kinderen lekker actief bezig zijn." Turlings vult aan: "Er hebben zelfs een paar ouders met complimenten naar het bestuur gemaild."

Geen reguliere opkomsten en overnachtingsweekenden
Scoutinggebouw de Elleboog in Heesch is de komende weken op slot. De reguliere opkomsten kunnen daarom niet doorgaan. De genoemde speltakken hebben de komende tijd geen logeerweekenden gepland staan. "Daar hebben we wel geluk mee gehad", vindt Van Nistelrooij.

Vervolg?
Het smaakt zeker naar meer voor volgende week. De scouts en de gidsen willen weer iets gaan doen. "Wel iets anders, want als we iedere week hetzelfde doen, wordt het saai", aldus Turlings. Kinderen met interesse om met scouting mee te doen, kunnen zich aanmelden via het contactformulier op de website van Scouting Heesch.