advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Leden Scouting Heesch strijden voor gemeentehuis voor toekomst verenigingshuis

Zo'n veertig leden van Scouting Heesch namen dinsdagavond plaats buiten het gemeentehuis om aandacht te vragen voor hun eigen verenigingsgebouw.

Scouting Heesch is eigenaar van het scoutinggebouw en wil dat in de toekomst graag blijven. Daarom wil de vereniging het gebouw De Elleboog aan de Leekenstraat kopen. Om hiervoor aandacht te vragen kwamen veertig leden van de vereniging dinsdag bijeen voor het gemeentehuis, waar commissieleden bij elkaar kwamen voor de commissie Maatschappelijke Zaken. De leden van de scouting zaten buiten, omdat publiek vanwege corona niet welkom was. 

Als enige lid mocht Pieter van den Berg wel naar binnen in het gemeentehuis, omdat hij insprak in de commissievergadering. Hij legde uit waarom de scouting het pand wil kopen als het contract met de gemeente afloopt. "We willen graag blijven, want dit is het ideale gebouw voor ons. Het is ons op het lijf gegroeid", zegt Van den Berg over het pand waar de scouting al twintig jaar gebruik van maakt. Als de scouting het gebouw in 2022 niet kan kopen, betekent dit volgens Van den Berg dat de scouting een andere locatie moet zoeken. 

De commissie steunde het voorstel van de scouting om het pand te kopen als het contract met de gemeente over twee jaar afloopt. Er is echter wel een inbreidingsonderzoek gaande naar al het bezit van de gemeente. Het pand naast dat van Scouting Heesch is eigendom van de gemeente. En de gemeente onderzoekt de optie of daar (eventueel in combinatie met De Elleboog) gebouwd kan worden. Wethouder Rein van Moorselaar (SP) verwacht de uitkomsten in december te kunnen presenteren.