50 jaar Golfbad Oss: 'Nog steeds een warm bad'

Het Golfbad in Oss zit midden in een feestweek. 50 jaar geleden dook een wethouder voor het eerst het water in. Of er ook de komende vijftig jaar gezwommen kan worden, is nog een groot raadsel.

Een aantal mensen zijn al heel lang betrokken bij het zwembad. Onder wie Nanette Witlox, die als kind afzwom in het bad. 48 jaar later werkt ze er nog steeds. En niet zonder reden. "Ik vind het leuk om mensen een plezier te doen. Niets is zo leuk om mensen blij te maken."

De directeur van het zwembad vindt het 50-jarig jubileum iets bijzonders. "Van een voormalig gemeentelijk zwembad hebben we er heel wat moois van gemaakt in die jaren. Het is en blijft letterlijk en figuurlijk een warm bad", zegt Peter Jongsma.

Feestweek
Tijdens de feestweek mag iedereen voor de helft van de prijs naar binnen. Abonnementhouders worden bovendien extra in het zonnetje gezet.

Verhuizing
De toekomst van het zwembad is nog onzeker. "Het pand is oud aan het worden", merkt Witlox. Er zijn plannen voor een verhuizing. De Osse gemeenteraad heeft de voorkeur voor een nieuw bad op een nieuwe locatie. Daar doet de wethouder momenteel onderzoek naar. "Vooralsnog is het aan de gemeenteraad om een besluit te maken. We hebben zelf geen inzicht in de locaties", vertelt de directeur. "We hopen wel dat we binnenkort dat inzicht krijgen, om een mening te kunnen vormen."

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen