advertentie Banner SNLR.nl

SEC helpt gemeente bij herstart jeugdsport in Oss

Verenigingen in de gemeente Oss die na 29 april het sporten voor de jeugd weer willen gaan aanbieden, moeten dit eerst laten controleren door het Sport Expertisecentrum.

De gemeente geeft vervolgens groen licht als het aanbod past binnen de richtlijnen van het RIVM. Dat staat in een brief die de gemeente Oss vrijdag naar alle sportorganisaties heeft gestuurd.

Onduidelijk
Dit is gedaan omdat er nog veel onduidelijk is over de versoepeling van de regels voor het sporten door jongeren. Onder voorwaarden mag er vanaf 29 april weer worden gesport in de buitenruimte. Ook binnensportverenigingen willen hun activiteiten naar buiten verplaatsen, maar of dit bijvoorbeeld mag op speelveldjes of Crruijffcourts is nu nog niet duidelijk.

Tot 29 april niks
De gemeente Oss laat in de brief weten dat er tot 29 april in ieder geval nog niks kan. Tot die datum geldt de noodverordening die bepaalt dat alle sportaccommodaties gesloten moeten zijn.

"We verwachten in de loop van komende week voldoende duidelijkheid van het Rijk om de ruimere maatregelen veilig te kunnen uitvoeren. Pas dan kunnen we de noodverordening aanpassen aan de nieuwe regels", zo laat de gemeente Oss weten in de brief.

Vragen en antwoorden
Er wordt gewerkt aan een reeks vragen met antwoorden over de versoepeling voor sportende jongeren. De gemeente zal deze vanaf 29 april op de site zetten. Daarin worden niet alleen sportclubs maar ook commerciële sportaanbieders, scoutingvereningen en watersportverenigingen meegenomen. Ook die weten nu niet wat wel en niet mag..