SEC lanceert nieuwe familieactiviteit CrOSSing ‘om Osse gezinnen in beweging te brengen’

Het Sport Expertise Centrum (SEC) organiseert in juni en juli een nieuwe familieactiviteit; het zogeheten ‘CrOSSing’. In juni vinden er verschillende voorrondes plaats en op 17 juli is de grote finale.

 Tijdens CrOSSing is het de bedoeling om in twee uur tijd samen met het gezin beweegopdrachten uit te voeren in de omgeving. De opdrachten zijn gekoppeld aan een bepaalde locatie in het speelgebied. “Het kan voorkomen dat je attributen nodig hebt om de opdrachten uit te voeren. Bijvoorbeeld van de voetbalclub, de buurman of de bakker. Kortom, je bent veel op pad!”
 
Jezelf verplaatsen is alleen toegestaan door middel van bewegen; te voet, met de fiets of op een step, maar met de auto is verboden. De afstanden zijn beperkt en volgens SEC voor iedereen te overbruggen. 
 
Op 12, 19 en 26 juni vinden er voorrondes plaats in Berghem, Oss en Geffen. De teams met de meeste punten winnen een ticket voor de grote CrOSSing finale op zaterdag 17 juli.

Gratis

Tijdens de finale zijn er weer nieuwe opdrachten en een ander speelterrein. De finale vindt plaats op- en rondom Sportpark de Rusheuvel en het centrum van Oss.
 
Families kunnen zich tot en met 31 mei aanmelden voor één van de voorrondes via www.sport-expertise-centrum.nl. Deelname is helemaal gratis. Een team bestaat uit twee volwassenen en minimaal één kind. Een opa, oma, oom, tante, neef of nicht mag ook één van de volwassen spelers zijn.
 
CrOSSing is onderdeel van het jubileumweekend van het Sport Expertise Centrum. Op 16, 17 en 18 juli wordt gevierd dat het SEC 10 jaar bestaat.