advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Seizoen met ups en downs voor vakantieparken en campings

Het was een gek seizoen voor eigenaren van campings en vakantieparken. Corona zorgde voor zowel positieve als negatieve ontwikkelingen.

Annouk Smeets van vakantiepark Dierenbos in Vinkel blikt terug op een bewogen seizoen. “Het begon apart. We waren er klaar voor en toen kwam corona.” Paul van Rosmalen van mini-camping Bedafs Hofke in Uden kan erover meepraten. “Drie maanden van het seizoen waren we kwijt”, doelt hij op het noodgedwongen sluiten van zijn mini-camping.

Tekst loopt verder onder tekst

Smeets en Van Rosmalen zaten met hun handen in het haar, want hoe lang houdt corona hun camping en vakantiepark nog gesloten? Uiteindelijk gingen Dierenbos en Bedafs Hofke weer open en kwamen plots meer bezoekers dan normaal. “Mensen die normaal gesproken naar de verre oorden gaan of de Spaanse costa’s kwamen nu naar ons.” Van Rosmalen constateerde dat ouderen, die normaliter zijn camping te bezoeken, huiverig waren. "Maar daar kwamen wel andere mensen voor terug die normaal gesproken naar het buitenland gaan."

Zowel bij Dierenbos als bij Bedafs Hofke kijken ze positief terug op de periode sinds de heropening. “Ik had een strakke bezetting. Normaal gesproken heb ik wel een plekje dat een paar dagen leeg staat, maar dit jaar stond het goed vol.” Of het financieel gezien dan ook een goed jaar was? “Nee, nee. Zeker niet. We zijn drie maanden kwijt”, aldus Van Rosmalen.

Dierenbos kan wel positief afsluiten. “Uiteindelijk was het een goed jaar voor ons. Ook financieel”, zegt Smeets.