Seniorenteams amateurvoetbal mogen weer: 'We gaan zeker niet rustig aan doen'

Vandaag spelen de seniorenteams in het amateurvoetbal voor het eerst sinds lange tijd weer een wedstrijd. De mannen van RKSV Odiliapeel 2 moesten even wennen aan het vroege opstaan maar waren desalniettemin klaar voor de strijd.

Het is al even geleden dat de seniorenteams in onze regio op een zondagochtend de geur van vers gras roken. Maar vanaf vandaag mogen ze weer.

De mannen van RKSV Odiliapeel 2 spelen hun allereerste wedstrijd sinds de lockdown in oktober. Ze nemen het voor de beker op tegen Festilent 8 uit Zeeland. "Ik hoop dat het goed gaat, maar het zal tegenvallen denk ik", zo vertelt speler Mitch van der Burgt grinnikend.

Derde helft

Teamleider Stefan Lips vindt het 'super' dat ze weer mogen voetballen. Het mag dan de eerste wedstrijd zijn maar ze gaan zeker niet rustig aan doen. "Iedere wedstrijd wil je gewoon winnen. We moeten wel zien of alle spelers het vol gaan houden. Maar we gaan gewoon gas geven".

De moed zit er dus goed in en dat geldt ook voor de sfeer. Want het is niet zozeer het voetbal dat de mannen van RKSV Odiliapeel 2 gemist hebben, als wel de gezelligheid. "We hebben het samenzijn gemist en dus zijn we blij dat de kantine weer open is", vertelt Lips met een knipoog.

Een biertje zullen de mannen nodig hebben, want uiteindelijk werd er met 4-1 verloren van Festilent.