advertentie Banner SNLR.nl

Shantykoor zingt op stembureau in Heesch

De Europese verkiezingen zijn op 23 mei en wanneer je in Huize Heelwijk in Heesch gaat stemmen, dan is de kans groot dat je dat doet onder begeleiding van shantykoor De Zeezwabbers.

De Zeewabbers willen op deze manier het belang van stemmen onderstrepen. "We zijn geen politieke partij, maar het clubje zangers is wel maatschappelijk geëngageerd en vindt dat mensen hun stem moeten uitbrengen", vertelt dirigent Tom Overtoom. Hij ziet dat de belangstelling Europees te stemmen niet groot is. "Misschien helpt het als we de gang naar de stembus een stemmige kleur geven, een zeemanskleur in ons geval."

Qua repetoire zit het wel goed bij De Zeezwabbers, volgens Overtoom. "Het tweestemmige koor zingt in alle talen: Nederlands, Fries, Engels, Russisch, Zuid-Amerikaans. Van Louis Davids tot The Dubliners. We tuigen ons op en hopen dat de kiezer overstag gaat. Niet gaan stemmen is tussen wal en schip raken, je iets in de maag laten splitsen." Wil je De Zeezwabbers in actie zien op 23 mei? Tussen 16.30 en 18.00 uur zijn ze bij Huize Heelwijk.