advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Shoppers in Oss, Den Bosch en Uden grijpen laatste kans

Snel nog even een paar flessen wijn inslaan, naar de drogisterij of een boek kopen als kerstcadeau. De extra drukte vanwege de aankomende lockdown is maandagmiddag in Oss, Uden en Den Bosch goed te merken.

Oss

Normaal gesproken is het op maandag redelijk rustig maar dit keer is het veel drukker dan gewoonlijk. In Oss staan er voor diverse winkels rijen mensen buiten op de stoep in de hoop snel naar binnen te kunnen. De net aangelegde looplijnen in het centrum lijken weinig uit te halen en mensen hanteren hun eigen looproutes. De winkeliers in Oss hebben dus voorlopig een laatste goede dag, voordat ze hun winkels weer wekenlang moeten sluiten.

Tekst loopt door onder video

Den Bosch

In het centrum van Den Bosch leek het op het eerste gezicht nog mee te vallen. Maar ook daar werd het steeds drukker en ontstonden er rijen voor verschillende winkels, zoals bij de slijterij of de boekhandel. Allemaal vanwege het nieuws van de naderende lockdown die maandagavond bekendgemaakt zal worden. “Het is een gekke tijd hè. Ik ben maar meteen hierheen gegaan”, zegt een vrouw met een pasgekocht boek in haar hand.

Tekst loopt door onder de video

Uden

Op de weekmarkt in Uden is het maandagmorgen ook drukker dan normaal. De een ruilt nog even snel iets, de ander loopt vol tassen met kerstcadeautjes, want die inkopen zullen straks online moeten. Even verderop staat een orgeldraaier, die de bui ook ziet hangen. "Ik hoop dat we door mogen gaan, anders zit er voor mij ook niks anders op dan m'n orgel in de schuur te zetten. Ik ben er heel bang voor, heel bang." 

Veel winkeliers hebben besloten om maandag tot 20.00 uur open te blijven zodat mensen nog wat extra tijd hebben om hun inkopen te doen. En daarvoor moet ook hier en daar wat extra personeel opgetrommeld worden. Alles om van die voorlopig laatste winkeldag toch nog een beetje een succes te maken.