advertentie Banner SNLR.nl

Shows Markant en De Pul gaan door: 'kuchje is nog geen corona'

Het coronavirus zorgt voor steeds meer afgelaste evenementen in Brabant. Ook in Uden wordt er veel geschrapt, maar de grote podia in de gemeente laten alle shows vooralsnog gewoon doorgaan.

Theater Markant Uden volgt het advies van het RIVM op en de richtlijnen die de provincie geeft. De zalen in het theater in Uden hebben een maximale capaciteit van duizend personen en ondervindt vooralsnog dus geen problemen. "Zodra we meer evenementen tegelijkertijd hebben in verschillende zalen, gaan we goed kijken wat we moeten doen," vertelt directeur Jan Wouda. "Dan moeten we een evenement gaan cancelen of naar een andere datum verplaatsen." 

Tekst gaat verder onder de video

Ook bij poppodium De Pul worden er nog geen concerten afgelast, omdat de huidige norm met maximaal zeshonderd bezoekers niet overschreden wordt. Hoewel mensen met een verkoudheid of griep momenteel het advies krijgen om thuis te blijven, is daar bij De Pul en Markant geen extra toezicht op. "Natuurlijk kunnen we daar bij de toegang iets van zeggen, maar ik geloof in het positieve van de mens en dat ze zelf die verantwoording nemen," zegt Gijs de Louw, directeur van De Pul. Jan Wouda beaamt dat. "Ik kan niet voor een ander die keuze maken. Als iemand een kuchje heeft, is dat nog geen teken van corona."