Sieb Stiemer doet mee aan World Transplant Games

De 11-jarige Sieb Stiemer uit Oss is een talentvol atleet. Hij onderging op driejarige leeftijd een levertransplantatie en mag daarom meedoen aan de World Transplant Games.

Van 16 tot en met 25 augustus vinden de wedstrijden plaats in Newcastle. Daar komt Sieb uit op verschillende onderdelen. "Verspringen, balwerpen, 100 en 200 meter, estafette en waarschijnlijk ook nog de meerkamp", somt Sieb op. Hij denkt het meeste kans te maken met verspringen.

De leerling uit groep 8 van de Nicolaasschool in Oss had bij zijn geboorte de zeldzame stofwisselingsziekte GSD 4. Hij vond negen jaar geleden een donor. "Het is een ernstig ziek kind geweest, maar sinds zijn transplantatie hebben we een heel ander kind gekregen. Hij staat heerlijk in het leven", vertelt moeder Wendy Stiemer. Ze is trots op het feit dat hij mag meedoen aan de internationale wedstijden. "Het is allemaal te danken aan de donor, anders was hij er niet meer geweest." 

Donatie

De ouderraad van de Nicolaasschool doneert een bedrag van 520 euro aan Sieb voor zijn reis naar Engeland. "We hebben de ouderbijdrage die de ouders voor hem hebben betaald als symbolisch bedrag teruggegeven aan Sieb", zegt Linda de Ruijter van de ouderraad.

advertentie

Lees ook deze artikelen