Signalement brandstichters insectenhotel Ruwaard vrijgegeven

De politie heeft het signalement vrijgegeven van drie tieners die worden verdacht van het in brand steken van het insectenhotel in de wijk Ruwaard in Oss op 1 januari.

In de nacht van woensdag 1 januari tussen 02.00 uur en 02.25 uur hebben de drie tieners, tussen de 16 en 18 jaar oud, toegeslagen. Naast de vernieling van het insectenhotel is ook de buurtbibliotheek in vlammen opgegaan en een tafel omgegooid op het 'Slow Care Pad'. Een 200 meter lang pad tussen de Potgieterstraat en Tollenstraat met speeltoestellen en verpoosplekken , die in 2019 is aangelegd door bewoners voor zowel gezonde als gehandicapte mensen. Na het aanrichten van de vernielingen zijn de daders weggevlucht via de brandgang tussen de woningen Potgieterstraat 31 en 81, richting Staringstraat.

Het gaat om twee blanke jongens van ongeveer 1.70 meter lang en een blank meisje van 1.65 meter. Een van de mannelijke daders droeg een zwarte effen jas, een donkere spijkerbroek en had donker kort stekelend haar, terwijl de andere verdachte donker golvend kort haar had en hij droeg een zwarte effen gewatteerde jas met capuchon, een donkerblauwe spijkerbroek, en donkere schoenen.

De vrouwelijke verdachte had natuurlijk blond lang haar tot het midden van haar rug. Op die bewuste avond droeg ze mogelijk een zwart jurkje, een zwarte jas met beigekleurige capuchon en zwarte enkellaarsjes.  

Aangifte

Door Stichting Slow Care Pad is aangifte gedaan bij de politie.