advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Sint Jan woensdag rood verlicht tijdens #RedWednesday

De Sint Jan in Den Bosch is een van de 97 kerkgebouwen in Nederland die woensdag rood worden verlicht tijdens #RedWednesday.

De actie is een initiatief van Kerk in Nood Nederland om aandacht te vragen voor het recht op vrijheid van godsdienst voor mensen van alle religies. Speciale aandacht is er voor de vervolging van christenen, iets wat volgens de organisatie steeds vaker voorkomt op de wereld.

Directeur Peter Broeders van Kerk in Nood Nederland daarover: “We zien dat regeringen, terreurgroepen en misbruikers keer op keer religieuze minderheden tot doelwit maken van hun plannen. Het kan niet zo zijn dat we stilzwijgend toestaan hoe iemand als Huma Younus, een 14 jarig meisje in Pakistan, wordt ontvoerd en vastgehouden zonder dat zij bescherming geniet van de rechtbank... alleen omdat ze tot de christelijke minderheid behoort."

Behalve de Sint Jan in Den Bosch staan ook de H. Johannes’ Onthoofdingskerk in Nuland en de H. Lambertuskerk in Rosmalen op de lijst van kerken die meedoen aan de verlichtingsactie.