advertentie Banner SNLR.nl

Sinterklaas en zwarte pieten in de regio

UDEN â Dat sinterklaas naar Nederland komt is duidelijk, maar hoe zijn pieten in Nederland aankomen is nog een raadsel. Volgens NTR ligt dat aan hoe vaak piet door de schoorsteen is geweest. Sint-Nicolaas Comité Veghel doet niets af aan de traditie en laat weten dat sinterklaas op zondag 18 november aanmeert in de haven met zwarte pieten. Ook bij de Udense intocht zijn de pieten zwart.

De discussie over het uiterlijk van de pieten is weer volop in beweging. âWij hebben er dit jaar nog niet eens over gesprokenâ, vertelt Roger Baijens van Sint-Nicolaas Comité Veghel. âWe hebben hier vorig jaar uitvoerig over gesproken en gaan die onzin-discussie niet elk jaar weer voerenâ. Dat beaamt ook bestuurslid van het Sinterklaascomité in Uden Geri de Rijk: âWij zijn als bestuur volledig tegen de hele discussieâ.

âWij vinden het waanzin wat er allemaal gezegd wordtâ, vertelt De Rijk. Ook in vele andere steden zoals in Oss heeft zwarte piet geen roetvegen. De gouden oorbellen zijn al enkele jaren verleden tijd.