advertentie Banner SNLR.nl

Slagwerkgroep fanfare Sint Willibrord bestaat 60 jaar

Met een twee dinerconcerts, percussie en hapjes en drankjes viert de Koninklijke Fanfare Sint Willibrord uit Heeswijk-Dinther dit weekend het 60-jarig bestaan van de slagwerkgroep.

De slagwerkgroep geeft op donderdag en vrijdag een dinerconcert waarbij de slagwerkgroep tussen het vijfgangendiner door nummers speelt. Op zaterdag geeft de groep een concert gevolgd door een feestavond waarbij de slagwerkgroep swingende muziek maakt. Alle evenementen vinden plaats in de hal bij Gebroeders Dijkhoff die is omgebouwd tot een heuse muziekhal.

We spelen dertig nummers. Dat is geen kattepis voor een slagwerkgroep

• Wim van Zuthpen, dirigent

Ontelbare uren aan repetitie heeft de nodige voorbereiding gekost, herinnert dirigent Wim van Zuthpen zich. Samen met Ton van de Veerdonk kwam hij twee jaar geleden op het idee voor  een driedaags muziekfestijn. Jos Schuts en Stijn Verhoeven van de slagwerkgroep hielpen hen met het arrangeren van de muziek. “We spelen dertig nummers. Dat is geen kattepis voor een slagwerkgroep”, aldus Van Zutphen. Volgens hem is het ook zeker niet makkelijk om muziek te vinden die geschikt is om te spelen voor een slagwerkgroep. 

Slagwerker Paul van Lokven kan niet wachten tot het jubileumweekend. “Ik kijk er zeker naar uit, want we zijn al een flinke poos met dit weekend bezig.” "Het wordt een spetterende show", besluit Van Zutphen.