advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

PSV Media

Smits scoort voor PSV, maar Ajax bekert door na strafschoppen

Het is de vrouwen van PSV Eindhoven vrijdagavond niet gelukt door te dringen tot de derde ronde van de Eredivisie Cup. Ondanks een doelpunt van Joëlle Smits vlak voor tijd was Ajax te sterk in de topper op de Herdgang.

De wedstrijd betekende een ontmoeting tussen de nummers één en twee in de Vrouwen Eredivisie, die nu tegenover elkaar stonden in het bekertoernooi. Door een persoonlijke fout komt PSV al vroeg in de wedstrijd op een 0-1 achterstand. In de 27e minuut trekt PSV de stand weer gelijk via, na een zo mogelijk nóg grotere fout in de Amsterdamse defensie.

In de tweede helft mist de Bossche goalgetter Joëlle Smits een opgelegde kans op de 2-1 voor PSV, oog in oog met de keeper schuift ze een losgelaten bal voorlangs. Niet veel later slaat Ajax toe uit een vrije trap. Keepster Sari van Veenendaal tast mis op een houdbare kopbal van collega-international Stefanie van der Gragt.

Strafschoppen

De wedstrijd leek al verloren toen Smits alsnog haar waarde voor PSV bewees door in de 88e minuut uit de draai raak te schieten: 2-2. De Eredivisie Cup kent geen verlenging, en dus moesten er strafschoppen aan te pas komen. Ajax nam die beter, waardoor het bekeravontuur voor PSV strandt in de tweede ronde.

Nieuwe trainer

De topper tegen Ajax was de debuutwedstrijd van de nieuwe coach Rick de Rooij van PSV. Hij blijft aan tot de winterstop nadat hij deze week Sander Luiten verving, die zijn contract vanwege privéomstandigheden inleverde. 

De volgende topper voor de PSV vrouwen volgt al snel. Op 9 december komt FC Barcelona met Lieke Martens op bezoek in Eindhoven, voor een wedstrijd in de Champions League.