advertentie Banner SP Website

Snackbar Jopie terug in Veghel: 'Klanten misten de vertrouwde burgers'

Na nog geen jaar te zijn weggeweest, keert snackbar Jopie in Veghel terug. De uitbater die de friettent overnam, houdt het voor gezien en dus grijpt oud-Jopie-medewerker Kevin van der Steen zijn kans om een doorstart te maken.

De snackbar op 't Ven was 39 jaar lang een begrip in Veghel en omstreken. Na al die jaren wilden eigenaren Joop van Steen en Leslie van den Wildenberg langzaam maar zeker van hun oude dag gaan genieten, maar hun afscheid kwam door corona in een stroomversnelling en de sluiting van de horeca in maart betekende ook het einde van Jopie. De zaak werd verkocht en omgedoopt tot Cafetaria Van Oranje 't Ven. 

Onzekerheid

Maar niet voor lang. Op 15 februari is de vorige uitbater ermee gestopt en zag Kevin van der Steen zijn kans schoon.  In overleg met Joop en Leslie heeft de oud-medewerker besloten de zaak te gaan leiden. "Ik had het toen al willen overnemen, maar dan blijf je toch met die onzekerheden zitten. Op dat moment wisten we niet wat corona ging doen. Nu weten we dat fastfoodzaken open mogen blijven voor afhaal en bezorging, maar toen wisten we dat allemaal niet."

Verwachtingen van de klant

Van der Steen is blij dat  hij de zaak kan pachten. " Klanten misten volgens hem bepaalde producten die ze gewend waren en nu terugkomen. "Hier komt toch een slag volk, dat minder gecharmeerd is van een Kapsalon of Turkse Pizza.  De vorige uitbaters hadden hun hele assortiment een op een overgezet en dat werkt hier niet."

Momenteel wordt hard gewerkt om woensdag als vanouds te openen. "Leslie zal zo nu en dan nog achter de toonbank staan en Joop blijft nog achter de schermen actief, maar zal je niet snel meer op de werkvloer zien. Het moet voor hen ook leuk blijven, want ze zijn natuurlijk wel gestopt", aldus Van der Steen.