advertentie Banner SNLR.nl

Snelheidsmeterspaarpot in Vorstenbosch voor goed doel

Vorstenbosch krijgt vanaf 15 augustus een snelheidsmeterspaarpot. Wie onder de maximum snelheid rijdt, brengt geld in het laadje voor de herstructurering van de Kerkstraat.

De snelheidsmeter zal komen te staan in de Kerkstraat, een weg die als sluiproute wordt gebruikt als het druk is op de A50. De maximale snelheid van dertig kilometer per uur wordt volgens de gemeente Berneze vaak overschreden. Zeker met een basisschool en veel kinderen in de buurt wil de gemeente wat aan de situatie doen.

Om deze reden zal er tussen donderdag 15 augustus en medio september in de Kerkstraat een snelheidsmeter staan die goed rijgedrag beloont. Voor iedere bestuurder die zonder te hard te rijden door de Kerkstraat rijdt, wordt er geld in spaarpot gestopt. Een bedrag van maximaal tweeduizend euro zal uiteindelijk worden besteed aan de herstructurering van de de straat.

De snelheidsmeterspaarpot is een initiatief van de provincie Noord-Brabant en gemeenten kunnen de meter inzetten. Provincie en gemeenten werken samen met politie, Rijkswaterstaat en ook scholen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het uiteindelijke doel van het initiatef is dat het aantal verkeersdoden daalt naar nul.

 Eerder stonden er al een snelheidsmeterspaarpotten in Lith en Huisseling.