advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Sombere dodenherdenking in Maren-Kessel: ‘Het is heel dubbel’

De regen en harde wind heeft burgemeester Wobine Buijs, wethouder Thijs van Kessel en enkele genodigden niet weerhouden om dinsdagochtend naar de dodenherdenking te komen bij het monument bij de Sint Lambertuskerk in Maren-Kessel.

 Vanwege de geldende coronamaatregelen vindt de dodenherdenking in aangepaste vorm plaats. Burgemeester Buijs gaat langs de kernen Maren-Kessel, Berghem, Geffen, Herpen en Ravenstein en legt daar samen met een wethouder een krans. “Het is belangrijk dat wij deze gebeurtenis blijven herdenken en wij moeten stilstaan bij de vrijheid die wij van hen gekregen hebben”, aldus burgemeester Wobine Buijs.

U kunt verder lezen onder de reportage. 

Daarnaast mocht er voor het tweede jaar op rij geen publiek aanwezig zijn bij de plechtigheid. “Het is heel dubbel. Aan de ene kant is het goed dat wij als gemeente en dorpsgemeenschap hierbij stilstaan. Aan de andere kant was er in Maren-Kessel altijd een mooie viering. Daaraan terug denkend, voelt het wel heel kaal”, aldus wethouder Thijs van Kessel. Maurice Hanegraaf, voorzitter van het Oranje Comité Maren-Kessel is medeorganisator van de herdenking bij de Sint Lambertuskerk. “Het voelt heel leeg. Normaal hebben we het gilde en het zangkoor. Dat kunnen wij dit jaar niet organiseren en dat is natuurlijk heel jammer.”

Inwoners die stil willen staan bij de oorlogsslachtoffers kunnen thuis twee minuten stil zijn om 20:00 uur en vanaf 19:00 tot 21:00 uur kijken naar speciale herdenkingsuitzendingen op Dtv Nieuws Oss-Bernheze.