advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

SP Bernheze wil af van wegversmalling op Bosschebaan Heesch

De SP Bernheze vindt dat de wegversmalling op de Bosschebaan net buiten Heesch moet worden verwijderd. De partij vindt de genomen maatregel te gevaarlijk en zet vraagtekens bij de gekozen locatie.

De SP sluit zich aan bij de grote kritiek die is losgebarsten in de samenleving op de verkeersmaatregel van de gemeente. De wegversmalling is bedoeld om de snelheid van het verkeer terug te brengen.

De SP wijst erop dat de gemeente ’s-Hertogenbosch eerder op haar gedeelte van de weg drie vergelijkbare sluisjes heeft verwijderd omdat er gevaarlijke situaties ontstonden voor het verkeer. “Kunt u toelichten waarom deze discutabele keuze dan opnieuw gemaakt wordt in Bernheze”, zo wordt gevraagd aan het college van B en W. De SP vindt het ook vreemd dat de wegversmalling is geplaatst in een bocht, waar het verkeer toch al moet afremmen.

De partij stipt ook de gevaren voor fietsers aan als auto’s moeten uitwijken om tegenliggers voor te laten gaan. Ook voor zware en lange voertuigen ontstaan er volgens de SP gevaarlijke situaties. De partij pleit er dan ook voor om de voorziening van de huidige plek te verwijderen.