SP bouwt tentenkamp als protest tegen lege villawijk

Caravans, tenten en borden met 'waarom woont hier niemand?' zaterdag op de Scheifelaar in Veghel. Leden van de SP-fractie kampeerden daar, als protest tegen de uitblijvende bouwplannen.  

Een groot deel van de lap grond wacht al jaren op luxe villa's, tot grote ergernis van de SP. Die pleit ervoor om op 'Scheifelaar II' sociale huurwoningen te bouwen, omdat daar in Meierijstad meer behoefte aan is. "Voor mensen met een brede portemonnee ligt het bedje gespreid, maar mensen die al jaren op de wachtlijst staan voor een kleine woning, blijven in de kou staan", vertelt raadslid Kees van Limpt. 

Alternatieve plannen
Tijdens de actie presenteerde de partij concrete voorstellen met daarin alternatieve bouwplannen. Wethouder Gooijaarts kwam ook nog even een kijkje nemen bij de actie. Goijaarts liet eerder aan Dtv weten dat er nog steeds kavels op Scheifelaar II verkocht worden en er andere locaties in beeld zijn voor sociale huurwoningen. Bij zijn bezoek zaterdag toonde de wethouder volgens Kees van Limpt meer begrip. "Hij gaf toe dat de woonvisie rammelt en dat het in de praktijk anders gaat, dan op papier staat." 

De SP had ook bouwbedrijf van de Ven, dat mede-eigenaar van de grond is, uitgenodigd om zaterdag langs te komen, maar die hield af. Van de Ven gaat deze week persoonlijk met de partij in gesprek, om de mogelijkheden en visies te bespreken. 

advertentie

Lees ook deze artikelen