SP Den Bosch: geen zorggeld inzetten voor beveiliging

Geld dat bestemd is voor zorgverlening moet niet worden ingezet voor het inhuren van beveiliging voor zorginstellingen. Dat vindt de SP in Den Bosch die hierover vragen heeft gesteld aan het college van B en W.

Vorige week werd duidelijk dat Van Neynsel in Den Bosch genoodzaakt was een beveiligingsbedrijf in te huren vanwege de toenemende agressie van bezoekers die het niet eens zijn met de coronamaatregelen. De SP trekt nu bij het college aan de bel over deze situatie en noemt het triest dat zorgverleners worden geïntimideerd omdat zij hun werk zo goed mogelijk willen doen.

De partij wil weten of het college op de hoogte is van het probleem en of het ook bij andere instellingen speelt. De SP vindt dat zorggeld niet besteed moet worden aan het inhuren van beveiliging. Zorginstellingen zouden hiervoor een beroep moeten kunnen doen op de politie.

De SP vraagt verder of de ontstane situatie te maken heeft met het gebrek aan capaciteit bij de politie, en of het college ook vindt dat er meer politiekrachten bij moeten.