advertentie Banner SNLR.nl

SP: Directie zorggroep 't Zicht moet opstappen

OSS - De SP wil dat de directie van zorggroep 't Zicht plaats maakt voor andere leidinggevenden. De partij heeft er geen vertrouwen in dat de huidige directie de benodigde zorg kan leveren.

Zorggroep 't Zicht huisvest zeventig mensen met autisme en andere stoornissen. Marie-Therese Janssen (SP) overhandigde donderdag een rapport over de zorggroep aan wethouder Annemieke van de Ven. In het rapport zijn verhalen van zestien mensen verwerkt met negatieve ervaringen met de zorggroep. Janssen sprak in totaal veertig mensen met slechte ervaringen, maar niet iedereen wilde daarmee in het openbaar treden.

"Als een dood vogeltje moesten cliënten herstellen als ze thuiskwamen van 't Zicht voordat ze de volgende stap in hun leven konden maken", zegt Janssen. Het zou bij de zorggroep ontbreken aan begeleiding en dagbesteding. "Mensen worden aan hun lot overgelaten", zegt Janssen.

De directie maakt zich volgens de SP schuldig aan intimidatie en het verwaarlozen van cliënten. "Dit moet stoppen", aldus Janssen. Een organisatie zoals de GGZ of Herlaerhof kan de leiding volgens de SP beter overnemen.

Directeur Klaas Bosma geeft aan dat er vanuit de zorggroep nog geen reactie kan worden gegeven. "We zijn intern nog bezig met overleg", klinkt het. Het rapport zou voor de directie een grote verrassing geweest zijn.